Puutarhamme!

Porkkana on kellertävä,

herne hennon vihreä,

punajuuri pallero,

peruna ompi pullero.

Retiisi pikku punaposki,

  sipulin kylkeä koski,

  raparperi isohattu,

puuttuu puutarhasta lanttu.

 

  Iso iso auringonkukka,

löytyi hiekkalaatikosta sukka,

  lapset puutarhaa hoitaa,

antaa kasviksille rakkautta ja hoivaa.

-runo netistä ja minun suuresti muokkaama

 

Meillä Kamukodissa alkoi puutarhaprojekti v. 2021, toisella pienemmällä aurinkoisella  leikkipihallamme. Olemme lasten kanssa yhdessä rakentaneet ja hoitaneet puutarhaa hyvällä menestyksellä. Lapset ovat saaneet  idättää, koulia, lannoittaa ja seurata omien taimiensa kasvua <3

Sitten koittaa päivä jolloin päästään istuttamaan taimet ulos ja se on aina iso päivä. Hoitaminen alkaa tositeolla, kun meidän pitää nyppiä rikkaruohoja, poistaa varkaita, tukea kasveja ja tietenkin kastella ja MAISTELLA! Voi että, kun ruohosipuli ja basilika maistuu herkulliselta suoraan maasta!! Muutakin satoa tuli viime vuonna runsaasti jota saatiin jaettua koteihinkin.

On ihana seurata pikkupuutarhureita vauhdissa, kun he oppivat kasviksien ja yrttien nimiä ja kuinka niitä hoitaa. Uskon, että tämä lisää ja lähentää lasten luontosuhdetta ja opettaa vastuullisuutta sekä antaa paljon tietoutta tulevaisuuteen. Tämä projekti on todella hyvä ja opettavainen meille kaikille Kamukodissa.

Meillä on jokaisella ryhmällä (Leppikset, Kävyt ja Toukat) omat puutarhapäivät ja niihin kuuluu kastelu ja kasviksien hoitaminen esim. rikkaruohojen nyppiminen pois istutuslaatikoista ja kunnon tarkistaminen.

Virheistä oppineina olemme syksyllä lasten kanssa tehneet uuden istutussuunnitelman, siirtäneet taimet ulos ja nyt odotamme innolla millaisen sadon tänä kesänä saamme!!!

 

                                                                  -Saara, Leppisten oma aikuinen

Kamu Early Education