Kamu työyhteisönä

Kamukoti työyhteisönä

Tulen aina muistamaan ensimmäisen työvuoroni Kamukodissa. Aikaisena ja pimeänä talviaamuna jännitys ja innostus kutkuttivat vatsanpohjassa. Elettiin tiukimpia korona-ajan rajoitusaikoja ja turhia ihmiskontakteja tuli välttää. Ennen kuin edes ehdin soittamaan ovikelloa, minut toivottivat tervetulleeksi ovenraosta pirteät ja leveästi hymyilevät kasvot.

 

 



 

 

 

Pääsin Kamuun oppisopimusopiskelijaksi suorittamaan lastenohjaajan tutkintoani. Koin olevani onnekas saadessani oppia niin ammattitaitoisilta, empaattisilta, innostuneilta, idearikkailta ja sinnikkäiltä työkamuilta. Lisäksi minua kohdeltiin alusta alkaen tasavertaisena työkaverina vaikka olinkin alanvaihtaja ja vasta oppimassa.

 

Pidin myös heti päiväkodin pienestä koosta ja sen tuomista mahdollisuuksista. Eritoten siitä miten jokaisen lapsen kohtaamiselle on aikaa. Huomasin myös pian tuntevani päiväkodin kaikki lapset ryhmästä riippumatta ja tutustuvani heidän perheisiinsä.

 

Positiivisuutemme, sinnikkyytemme, huumorintajumme, uteliasuutemme ja ratkaisukeskeisyytemme ovat tiimimme vahvuuksia. Kamussa saa aina tukea ja apua muilta. Lisäksi jokaisen mielipiteitä kuullaan sekä asioihin saa ja uskaltaa vaikuttaa. Tämä on työpaikka, jonne on mukava tulla.

 

 

 



 

 

 

Valmistuttuani lastenohjaajaksi törmäsin mielenkiintoiselta kuulostavaan työpaikkaan. Mietin vaihtamista pitkään, sillä pidin Kamun arvoista, työtavoista ja ilmapiiristä. Silti uteliaisuuttani päätin vaihtaa työpaikkaa ja mennä katsomaan miten muualla toimitaan. Jälkiviisaana voin todeta, että kannattaisi luottaa omaan intuitioonsa.

 

Ei mennyt varmaan viikkoakaan, kun jo kaduin päätöstäni. Aloin tosissani kaipaamaan takaisin Kamuun. Parin kuukauden toisaalla työskentelyn jälkeen palasinkin takaisin. Enkä voisi olla tyytyväisempi valintaani!

 

Osaan taas entistä enemmän arvostaa luomaamme lämmintä ilmapiiriä, kasvattajiemme samansuuntaista kasvatusta, toimivaa arkirytmiä, turvallisuutta tuovia rajoja ja minun omia työihmisiäni.

 

Ruoho ei ole aina vihreämpää aidan toisella puolella. Onneksi pääsin takaisin ❤️

 

Iines - Leppisten ohjaaja

Kamu Early Education