Suositukset


Me olemme todella tyytyväisiä päiväkoti Kamuun. Tilat ovat toimivat ja turvalliset. Lapsi jää joka päivä mielellään päiväkotiin ja on löytänyt monta mieluisaa leikkikaveria. Pienessä päiväkodissa lapsi tietää ja tuntee kaikki aikuiset, päiväkodin johtaja ja päiväkodin omistaja mukaan lukien, ja vastaavasti kaikki päiväkodin aikuiset tuntevat lapset. Jos sijaisia tarvitaan, ovat he pääasiassa lapsille jo ennestään tuttuja. Päiväkodissa lasten kanssa työskentelee myös ympäristökasvattaja, ja lapset pääsevät ihan konkreettisesti upottamaan kädet multaan matokompostin, kasvien istutuksen tai roskien keräämisen muodossa. Meillä tämä kaikki on selvästi kehittänyt kaupunkilaislapsen luontosuhdetta. Ryhmässä panostetaan myös vahvuuspedagokiikkaan ja tunnekasvatukseen. Usein ihan hämmästyn, miten hyvät käytöstavat lapsi on päiväkodista omaksunut ja miten hän esimerkiksi miettii, onko jokin toiminta ystävällistä vai ei. Pidän itse myös siitä, että omassa ryhmässä harjoitetaan sosiaalisia taitoja leikittämällä lapsia erilaisissa kokoonpanoissa ja erilaisissa leikeissä. Päiväkodista saa paljon tietoa lapsen arjesta päivittäisissä keskusteluissa ja viikkoviestistä. Yksilölliset tarpeet otetaan hyvin huomioon. 

 ---Joelin vanhemmat


Kamun vaikutus perheemme arkeen on merkittävä.

Meidän herkkis esikoinen aloitti hieman alle kolme vuotiaana kamussa ja olemme olleet siitä asti onnellisia ja helpottuneita valinnastamme. Hänellä on Kamussa hyvä olla ja se näkyy myös kotona.

Nuorimmaisemme aloitti esikoisesta saadun erinomaisen kokemuksen myötä Kamussa jo 1,5 vuotiaana.  Hän sopeutui Kamuun ällistyttävän nopeasti ja hetkeäkään ei tarvinnut olla huolissaan saako hän tarvittavaa huomiota.

Lapsi viettää päiväkodissa suuren osan päivästään, päiväkodilla on täten todella suuri vaikutus lapseen. Päiväkodin valinta on yksi tärkeimmistä päätöksistämme lastemme elämässä. Mielestämme ei ole parempaa sijoituskodetta kun tarjota lapselle turvallinen, osaava ja lämmin paikka jossa olla meidän vanhempien töiden ja koulun ajan. Tämän tärkeys korostuu seuratessa varhaiskasvatuksen uutisointia resurssipulasta ja suurista ryhmäkoista. Meidän ei ole omalta osaltaan tarvinnut olla tästä huolissaan. Kamussa on pienet ryhmät ja ympärillä turvalliset aikuiset oikealla resursoinnilla.

Kamu on pieni päiväkoti ja hoitajat/opet tekevät työtä sydämellä ja uskomattomalla ammattitaidolla. Lapsi kohdataan jokainen päivä lämpimästi omana itsenään (sekä meidät vanhemmat :)). Kamussa aikuisilla on oikeasti aikaa lapselle ja he ovat aidosti kiinnostuneet siitä mitä tekee. Kamua voi hyvillä mielin sanoa KamuKODIKSI.

 Erilaisten puuhien ja leikkien lomassa, lapset oppivat aivan ällistyttävän nopeasti ja koen että kamukodin kaltainen pieni päiväkoti ammattitaitoisella henkilökunnalla mahdollistaa lapselle parhaimmat mahdolliset lähtökohdat tulevaan. Meidän perheelle tärkeät luontokasvatus, englannin kielen käyttö, tunnekasvatus ja kulttuurikasvatus on Kamussa osa lasten arkea ja on mahtava huomata kuinka omat lapset kehittyy ja oivaltaa uutta joka päivä 😊

 ---Jenni Gusriyansyah


Hilman on voinut jättää joka päivä hyvin ja turvallisin mielin Kamuun. Joka päivä lähtiessä Kamun aikuisilla on ollut aikaa kertoa, miten Hilman päivä on mennyt. Kamun aikuisten kanssa jutellessa tulee sellainen olo, että he aidosti välittävät ja nauttivat työstään, hyvä fiilis tarttuu heistä usein tällaiseen väsyneeseen äitiinkin😃 Hilmalla on ollut Kamussa se tärkein eli riittävästi syliä ja turvallisia, tuttuja aikuisia. Ei ole tarvinnut stressata henkilökunnan riittävyydestä tai jatkuvista vaihdoksista, toisin kuin monessa muussa päiväkodissa. Lisäksi Kamussa saa sitä paljon puhuttua laadukasta varhaiskasvatusta, ja ihan aidosti eikä vain paperilla. Toiminta on suunniteltua ja suunnitelmat myös toteutuvat esim. retkien ja tunnetaitojen  harjoittelun muodossa. Erityisesti tällaisena haastavana aikana, varhaiskasvatuksen ollessa kriisissä, olen usein erittäin kiitollinen siitä, että olemme löytäneet Hilmalle näin harvinaisen hyvän päiväkodin. En ikinä olisi uskonut, että hyvällä päiväkodilla voisi olla näin positiivinen merkitys koko meidän perheelle.

---Päivi ja Mikko



Nea aloitti Kamukodissa huhtikuun alussa. Sekä äidille, että tyttärelle uusi arki on ollut vaikeaa. Kamukodin henkilökunta on tehnyt olomme todella tervetulleeksi ja helpottaneet sopeutumista todella paljon. Ilmapiiri on lämminhenkinen, innostava ja jokaisen lapsen omat tarpeet huomioiva. Aivan ihanat aikuiset, joista jokainen haluaa lapsen parasta. Voin lämpimästi suositella päiväkotia. Meille ehdottomasti paras ratkaisu ja tiedän että minun ei tarvitse olla huolissani miten Nea pärjää siellä. Hänestä pidetään todella hyvää huolta❤️

 ---Nean äiti, Minna


Olemme olleet hurjan tyytyväisiä Kamuun. Poikamme aloitti päiväkotitaipaleensa Kamussa ja näin esikoisen vanhemmille tämä on myös meille ensimmäinen kosketus päiväkotielämään. Kamun hyvä henki huokui meille tutustumiskäynnillä ja tiesimme, että poikamme tulisi varmasti viihtymään siellä. Mutta siltikin meidät on yllättänyt se, miten hienosti hän on sopeutunut Kamuun. Vanhempana on ollut valtava helpotus nähdä, miten mielellään lapsi jää aamuisin hoitoon. Voimme tehdä päivän töitä miettimättä tai murehtimatta miten päiväkodissa sujuu. Päiväkodin viikkoviestejä odotamme aina innolla ja sen lisäksi on ihanaa, että viikon mittaan kerrotaan muutenkin kuulumisia viestien muodossa. 

Henkilökunnalla on aina aikaa kertoa päivän kuulumisista ja mitä asioita juuri sinä päivänä on harjoiteltu. Pidämme erittäin tärkeänä sitä, että henkilökunnan vaihtuvuus on vähäistä ja se toteutuu Kamussa erinomaisesti. Joka päivä poikaamme on vastassa tutut ja turvalliset aikuiset. 

Erityisesti pidämme siitä, että kaikella tekemisellä on pedagoginen tarkoitus. Poikamme on oppinut hurjasti uusia asioita ja taitoja Kamussa aloitettuaan. 

Emme voisi olla tyytyväisempiä valintaamme ja voimme lämmöllä suositella Kamua kaikille! 

---Heidi ja Mikko



Our family has been very pleased with Kamu. Rosa stays there every morning happy and safe, and we as parents feel good knowing that she has high quality education, professional and lovely teachers, and her friends there. We have been happy that the number of children per group is not very high, so every child gets a lot of attention and hugs. All teachers are committed to their work and Kamu. They know all children, and vice versa, even though they would not be in their own group. We feel that the children are genuinely loved and cared for in Kamu. Every time we pick Rosa home, we get a small report on how her day has been and what they have done. Almost every day there is something related to nature, and the children seem to enjoy it a lot. On Fridays we get a longer report of what has happened during the week and what is planned for the coming week, and a lot of cute photos and videos of the week in the parents’ mobile app. We also get small messages with greetings and photos of Rosa throughout the week, it makes us parents smile in the middle of the workday. We recommend Kamu with all our hearts and would like to send huge thanks to the friendly and professional staff!

---Sofi & Tommi, Rosa’s parents


Kerttu is living her best life at Kamu. We are so pleased and happy that you have created such a safe environment for Kerttu to learn new things and grow.

---Krista, Kerttu's Mother


Kamu Early Education