Kamukoti Arabia avautui 1.8.2022

Kamukoti laajeni ja elokuun alussa avattiin uusi Kamukoti Arabia Pitäjänmäen päiväkodin rinnalle. Uusi päiväkoti sijaitsee Toukolassa ihanan rauhallisella ja vehreällä alueella. Päiväkodin vieressä avautuu metsä ja Annalan puutarha-alue sekä Vanhankaupunginlahti ovat kävelymatkan päässä.

Uudessa Kamukodissa ovat samat painopisteet kuin Pitäjänmäen Kamukodissakin. Ympäristökasvatus, vahvuuspedagogiikka, vuorovaikutus ja englannin kielisuihku ovat Kamukodin kulmakivet ja vaalimme näitä kaikessa toiminnassamme.

Löysimme väsyneen kimalaisen ja annoimme sille lasten kanssa sokerivettä

Löysimme väsyneen kimalaisen ja annoimme sille lasten kanssa sokerivettä.

Näin päiväkodin avaamisen aikoihin keskitymme perusarkeen ja päivittäisten rutiinien opetteluun, kaveritaitoihin sekä ryhmäytymiseen. Nämä ovat tärkeitä taitoja, joita painotetaan erityisesti syksyisin, mutta myös läpi vuoden. Haluamme tarjota lapsille rauhallisen ympäristön ja rohkaista heitä leikkimään kaikkien kanssa. Tuemme lapsia ja autamme kehittämään kaveritaitojaan. Pienryhmätoiminta sopii tähän erinomaisesti. Pienryhmässä lapsia on helpompi havainnoida ja huomata heidän tarpeensa sekä pienetkin kehitysaskeleet.

Päivittäisen arjen rullatessa mukavasti omalla painollaan, pääsemme kehittämään ja rakentamaan päiväkodin omaa ympäristökasvatusohjelmaa. Tähän kuuluu mm. Pitäjänmäestäkin tuttu kaupunkiviljely, jonka haluamme tuoda myös Arabiaan. Suunnitelmissa on laittaa pihalle muutama laatikko jo syksyllä ja istuttaa tulppaanien ja narsissien sipuleita. Lapset pääsevät ihailemaan kukkien kasvua seuraavana keväänä ja kukat tarjoavat oivan mahdollisuuden keskustella kasvien kasvusta ja talven yli selviämisestä. Keväällä 2023 laajennamme puutarhaa ja kylvämme ja istutamme hyötykasveja yhdessä lasten kanssa, jotta Arabiankin Kamukodin lapset pääsevät upottamaan sormensa multaan, tutkimaan kasvun ihmettä ja maistelemaan itse kasvatettuja kasviksia.

Voit lukea Pitäjänmäen puutarhaprojektin etenemisestä ja yleisesti viljelytoiminnasta lasten kanssa aikaisemmasta blogikirjoituksestamme https://www.kamueducation.fi/fi/blogi/2022/6/27/kamun-puutarha-muutti-ja-laajentui-1

Kamu Early Education