Päiväkodin lämmin ilmapiiri vahvisti päivähoitopaikan valinnan

Kun espoolaiset Heidi ja Hannu 2,5 vuotta sitten etsivät pojalleen Alvarille päivähoitopaikkaa, oli selvää, että päiväkodin tulisi olla tunnelmaltaan lämmin ja kodinomainen, ja että kasvattajien tukeen voisi tarpeen tullen turvautua vanhemmuuden haasteissa. “Se oikea” päiväkoti löytyi Espoon Otaniemestä, joka tänä päivänä tunnetaan Kamukoti Onnimannina. 4-vuotiaan Alvarin lisäksi “Onskussa” varhaiskastuksen taipaleensa aloitti tänä syksynä myös perheen kuopus, 1,5-vuotias Inari.

Miten päädyitte valitsemaan Kamukoti Onnimannin?

Heidi, Hannu, Alvar ja Inari

Heidi, Hannu, Alvar ja Inari

Alvar aloitti aikanaan 1,5-vuotiaana Lastentalo Onnimannissa ja halusimme ehdottomasti jatkaa myös Onnimannin siirryttyä Kamujen huomaan. Nuorempi lapsemme Inari aloitti päivähoidon elokuun alussa.

Löysimme päiväkodin aikanaan naapureiden suosituksesta. Meille tärkeitä kriteerejä päiväkodin valinnassa oli Onnimannin kodinomaisuus, lämmin tunnelma ja kokeneet kasvattajat meille vanhemmuuden tueksi.

Mitä asioita arvostat Kamukoti Onnimannissa?

Tämä päiväkoti on ollut valtava apu ja myötäeläjä meidän arkemme iloissa ja haasteissa.  Arvostan erityisesti sitä, että lapsen kohtaamiseen aidosti keskitytään ja häntä kuunnellaan.

Millaista tukea olette saaneet päiväkodilta vanhemmuuteen?

Päiväkodin henkilökunta on auttanut meitä monissa pulmatilanteissa, esim. siinä, miten toimia jos lapsi turhautuu tai iskee muuten kiukku väsymyksestä tms. Koen, että keskustelut Onnimannin aikuisten kanssa ovat tosi olennaista tukea vanhemmuudessa.

Kamukoti Onnimanni sijaitsee meren ja luontopolkujen äärellä

Kamukoti Onnimanni sijaitsee meren ja luontopolkujen äärellä

Mitä lapset tykkäävät Onnimannista? Mitä he ovat oppineet viimeisimmäksi?

Useimpina päivinä varsinkin Alvaria on vaikea saada lähtemään pihaleikeistä kotiin iltapäivällä. Molemmat lapset tuntuvat tykkäävän erityisesti metsäretkistä ja Alvarille  jumppahetket ovat viikon kohokohtia. Alvar on viime aikoina ollut kiinnostunut ja oppinut monipuolisesti luontoon liittyvistä asioista, esimerkiksi lintulajeista ja kasveista. Inari harjoittelee päiväkotiarkea, kohta on takana ensimmäinen kuukausi. Hän muun muassa toistelee/tapailee sanoja Onnimannin aikuisten ja lasten perässä.

Millaisia vinkkejä antaisitte päivähoitopaikkaa etsivälle?

Suosittelemme tutustumiskäyntiä heti etsintöjen alkuvaiheessa. Vain tutustumalla saa käsityksen siitä, millainen tunnelma päiväkodissa vallitsee ja miten lapset ja aikuiset suhtautuvat toisiinsa.

Emme koskaan unohda sitä lämmintä tunnelmaa, jonka kohtasimme kun menimme aikanaan tutustumaan Onskuun Alvarin kanssa ensi kertaa. Muiden suositukset ovat toki myös tärkeitä, mutta parhaiten käsityksen päiväkodin ilmapiiristä saa omalla tutustumiskäynnillä.

Päivitys: Kamukoti Onnimannin toiminta päättyi vuonna 2021. Lue lisää Helsingin Kamukoti Pitäjänmäestä.


Kamu Early Education